Hvad får du ud af at spise regnbuen?

Hvad vil det sige at "spise regnbuen"? Dette enkle koncept er en påmindelse om at spise farverig mad for at sikre at du får alle de næringsstoffer du skal bruge.

Sådan spiser man regnbuen

At spise regnbuen indebærer ofte at spise masser af frugt og grønt. Der er dog også andre madvarer du kan indarbejde i din kost for at opnå hele regnbuen.

Her er en oversigt over hvordan du får alle farverne med i din kost og dermed maksimerer dit indtag af mineraler, vitaminer og antioxidanter.

Rød mad er for eksempel tomater, rød peberfrugt, røde æbler, jordbær, hindbær, tranebær og kirsebær. De indeholder ofte masser af A-, C- og E-vitamin samt kalcium, fosfor, jern og magnesium.

Ligesom rød mad indeholder orange og gul mad også masser af C- og E-vitaminer, og derudover byder de på betakaroten, hvilket kroppen omdanner til A-vitamin. For at få masser af disse næringsstoffer, kan du spise gulerødder, gul og orange peberfrugt, sødekartofler, butternut squash, appelsiner og mangoer.

For at få K-vitamin og folat ind i din kost skal du spise grøn mad, såsom spinat, grønkål, broccoli, rosenkål, palmekål, ærter, agurker og avocadoer. Du kan også tilføje blåbær, brombær, vindruer, auberginer og rødkål, som indeholder masser af anthocyaniner, resveratrol og C-vitamin, for at få blå og lille mad med.

Sidst, men ikke mindst, skal du huske hvid og brun mad! De er også en del af regnbuen. Blomkål, champignoner, løg, hvidløg, kartofler og korn indeholder generelt meget B-vitamin, selen og kostfiber.